Transport Online - 1 Mei: Dag van de Arbeid en van de Scheepshoorns

1 Mei: Dag van de Arbeid en van de Scheepshoorns

1 Mei: Dag van de Arbeid en van de Scheepshoorns
30-04-2020 17:17 | Algemeen | auteur Redactie

LONDEN - De Internationale Transportarbeidersfederatie (ITF), waarbij ook Nautilus is aangesloten, en de Internationale Kamer van Scheepvaart (ICS) roepen kapiteins over de gehele wereld op om op 1 mei 2020 om 12.00 uur lokale tijd, in de haven waar zij op dat moment zijn, de scheepshoorns te laten klinken.

De Internationale Dag van de Arbeid op 1 mei wordt in veel landen over de gehele wereld erkend om de belangrijke bijdrage van arbeiders te vieren en te erkennen. ICS en ITF moedigen dit gebaar van solidariteit aan om de meer dan 1,6 miljoen zeevarenden over de gehele wereld te erkennen. Het initiatief wordt vooral gezien ter ondersteuning van de ICS-ITF -en ook Nautilus International -campagne om bemanningswisselingen te vergemakkelijken.

Zeevaart is vitale sector

Vele duizenden Nautilus International leden hadden al lang afgelost moeten worden, maar door de Coronacrisis is dat nagenoeg onmogelijk, door allerlei -vooral reis- restricties die er gelden. Nautilus pleit er nadrukkelijk voor bij overheden en allerlei internationale instanties om ook de zeevaart als vitale sector te bestempelen en aflossingen te faciliteren.

Immers ruim 90 procent van al onze goederen wordt over zee vervoerd. Een fitte bemanning aan boord speelt hierin een belangrijke rol. En oververmoeidheid brengt tevens de veiligheid op zee in gevaar. Ook in de pers, op websites en radio en televisie, vraagt Nautilus regelmatig aandacht voor deze nijpende kwestie.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions