Transport Online - Oud-directeur Volvo dealer M.S. de Vries & Zonen, Marten de Vries, overleden

Oud-directeur Volvo dealer M.S. de Vries & Zonen, Marten de Vries, overleden

Oud-directeur Volvo dealer M.S. de Vries & Zonen, Marten de Vries, overleden
30-04-2020 10:39 | Overig | auteur Redactie

NIEUWESCHOOT - Op 80-jarige leeftijd is op maandag 27 april Marten de Vries overleden na een kort ziekbed. Dat heeft zijn familie donderdag bekendgemaakt.

Marten de Vries was meer dan 52 jaar werkzaam als Volvo Trucks dealer in met name Friesland. M.S. de Vries werd in 1914 opgericht in het Friese Beetgum. In 2018 fuseerde het bedrijf met Van der Linden van Sprankhuizen, maar het bedrijf bleef als dealer actief onder de naam M.S. de Vries & Zonen met vestigingen in Heerenveen en Beetgum.

Oud-werknemers en -collega's roemen zijn "De kop derfoar" motto en zeggen: "Altijd in dienst van de klant heeft hij geheel op eigen wijze invulling gegeven aan de manier waarop hij vond dat ondernemerschap uitgeoefend moest worden. Daarbij diende het belang van de klant in zijn ogen altijd voorop te staan, omdat die het vertrouwen in hem en zijn producten hadden gesteld. Dat vertrouwen wilde hij op geen enkele wijze beschamen. Zijn motto "de kop derfoar" heeft hem bij het ziekteproces in de laatste weken van zijn leven wel kunnen helpen maar helaas niet kunnen redden. Wij hopen dat hij de rust heeft gevonden die hij zich gedurende zijn werkzame leven eigenlijk nooit echt heeft gegund."

Ook de voormalige directie van De Bruin Internationaal Transport uit Surhuisterveen roemt Marten de Vries als "Een betrouwbaar, solide en markant zakenman" die is heengegaan. De Vries was vanaf 1963 de Volvo Trucks leverancier van De Bruin.

Marten de Vries wordt in besloten kring begraven.

Foto: Marten de Vries, tweede van rechts, tijdens een aflevering aan fa. K. de Jong & Zn uit Jirnsum in 2011Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions