Transport Online - EU steunt westelijke Balkanlanden met 3,3 miljard euro

EU steunt westelijke Balkanlanden met 3,3 miljard euro

EU steunt westelijke Balkanlanden met 3,3 miljard euro
30-04-2020 00:11 | Financieel | auteur ANP

BRUSSEL - De EU trekt meer dan 3,3 miljard euro coronasteun uit voor Albanië, Bosnië en Herzegovina, Kosovo, Montenegro, Noord-Macedonië en Servië. Dat heeft de Europese Commissie bekendgemaakt. De landen zijn behalve Kosovo en Bosnië kandidaat-lidstaten van de Europese Unie.

38 miljoen euro wordt gestoken in de levering van medische benodigdheden voor de coronacrisis, zoals mondkapjes en beademingsapparatuur. Voor sociaaleconomische herstelmaatregelen is 389 miljoen beschikbaar en 455 miljoen om de economie in de westelijke Balkan weer op gang te krijgen. Ruim de helft van het pakket komt in de vorm van gunstige leningen van de Europese Investeringsbank (EIB).

"We hebben een speciale verantwoordelijkheid om onze partners in de westelijke Balkan te steunen tijdens deze pandemie, want hun toekomst ligt duidelijk in de Europese Unie", aldus commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

Volgende week houden de EU-leiders een videoconferentie met de leiders van de zes landen. Die top zou in Zagreb worden gehouden, de hoofdstad van Kroatië, dat tot 1 juli tijdelijk EU-voorzitter is. Door de coronacrisis wordt het nu een e-top. De commissie komt later in het jaar met een economisch en investeringsplan voor de regio.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions