Clicky

 
Transport Online - Ruim 34.000 euro boete voor Roemeense chauffeurs en transportbedrijf

Ruim 34.000 euro boete voor Roemeense chauffeurs en transportbedrijf

Ruim 34.000 euro boete voor Roemeense chauffeurs en transportbedrijf
29-04-2020 10:53 | Overtredingen | auteur Redactie

TAPPERNOY - De Deense politie heeft een boete van in totaal 255.000 DKK, omgerekend 34.195 euro, uitgedeeld aan twee Roemeense chauffeurs en hun werkgever. De boete werd de volgende dag al voldaan, meldt de Deense politie.

Bij Tappernoy werd vorige week een Roemeense vrachtwagen onderworpen aan een controle. De politie ontdekte al snel dat er geen tol werd betaald voor de vrachtwagen. Daarnaast werden er meerdere schendingen van de rij- en rusttijden gevonden.

De vrachtwagen werd bestuurd door een 22-jarige vrouw en een 32-jarige man, beiden van de Roemeense nationaliteit. Uit de tachograafgegevens bleek dat beider chauffeurs meerdere keren zonder chauffeurskaart hadden gereden. De chauffeurs erkenden de fout en biechtten op dat ze tijdens het laden en lossen de bestuurderskaart niet hadden gebruikt.

“We vinden het heel ernstig wanneer je je bestuurderskaart niet gebruikt en je je niet aan de rusttijdregels houdt. Elke poging om de regels te omzeilen, kan gevolgen hebben voor de verkeersveiligheid en de politie neemt deze schendingen zeer serieus", zegt politiewoordvoerder Henrik Fobian.

De ene chauffeur kreeg een boete van 8.582,- euro boete evenals een vrachtwagenrijverbod voor de duur van zes maanden in Denemarken. De andere chauffeur kreeg een boete van 2.527 euro en een onvoorwaardelijk vrachtwagenrijverbod voor de duur van drie jaar in Denemarken.

Bovendien moest het Roemeense transportbedrijf 22.999 euro aan boetes betalen voor overtredingen van de rij- en rusttijden van de chauffeurs, het niet juist gebruiken van de tachograaf en het niet betalen van de tol.

“De totale boete van ruim 34.000 euro laat zien dat de autoriteiten deze zaken serieus nemen. We zullen niet toestaan dat de veiligheid van de Deense wegen in het gedrang komen doordat chauffeurs en transportbedrijven de regels overtreden. Deze vrachtwagens vormen een groot risico als de chauffeur niet de vereiste rust heeft gekregen, en daarom blijven we onze controledruk in Oost-Denemarken behouden”, zegt Henrik Fobian van de politie in Midden- en West-Jutland.

De totale boete werd de volgende dag betaald en de twee chauffeurs namen de ontheffingen van het rijbewijs aan en ondertekenden deze.

Bij nader onderzoek ontdekte de politie ook dat dezelfde chauffeurs een paar maanden geleden in een ander Europees land waren aangehouden en ongeveer 7.000 euro moesten betalen voor soortgelijke schendingen.



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions