Transport Online - Start Ronde van Spanje definitief niet in Nederland

Start Ronde van Spanje definitief niet in Nederland

Start Ronde van Spanje definitief niet in Nederland
29-04-2020 09:58 | Sport | auteur ANP

UTRECHT - La Vuelta Holanda heeft de start van de Ronde van Spanje 2020 moeten teruggeven aan de Spaanse organisatie. Het verplaatsen van de drie etappes van augustus naar het najaar blijkt technisch onhaalbaar vanwege de beschikbaarheid van accommodaties en het parcours in die periode, zo liet de Nederlandse organisatie weten. Wel wordt de mogelijkheid met de publieke en private partners van een start in 2022 bekeken.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is de Ronde van Spanje naar een later tijdstip verschoven. In Nederland waren de steden Utrecht, Breda en Den Bosch bij de openingsritten betrokken.

Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht, zegt namens de drie steden en twee provincies (Utrecht, Noord-Brabant) dat er sprake is van grote teleurstelling: "Wat keken we er met z’n allen naar uit om een Spaans fiësta te vieren in alle 34 doorkomstgemeenten deze zomer. We waren er helemaal klaar voor. Maandenlang hebben we met ontzettend veel partners, organisaties, bedrijven, kennisinstellingen, overheden, vrijwilligers en collega’s gewerkt aan een onvergetelijke start van de 75e editie van La Vuelta in Nederland. Het verschuiven van de drie etappes naar het najaar blijkt technisch niet haalbaar en we hebben geconcludeerd dat er te veel onzekerheid is. Ook rond de ontwikkeling van het coronavirus. Een enorme teleurstelling, maar uiteraard staat de volksgezondheid altijd voorop."

Martijn van Hulsteijn, projectdirecteur van La Vuelta Holanda, sluit zich daarbij aan: "We hebben met alle partijen om de tafel gezeten om uit te zoeken of de start in het najaar zou lukken, maar het bleek een te lastige opdracht. Het verplaatsen van drie etappes, op drie dagen met start en finishplaatsen op diverse plekken bleek een brug te ver. Zo hadden we bijvoorbeeld niet de beschikking over de Jaarbeurs, een onmisbare schakel in de hele organisatie. Daarnaast zijn in het najaar veel wegwerkzaamheden rondom de 34 doorkomstgemeenten. De impact zou te groot zijn. Nog los van de wenselijkheid en onzekerheid in deze coronatijd."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions