Transport Online - Nederlandse vrachtwagenchauffeur komt om het leven wanneer hij eerste hulp wil verlenen na ongeval [+video]

Nederlandse vrachtwagenchauffeur komt om het leven wanneer hij eerste hulp wil verlenen na ongeval

Nederlandse vrachtwagenchauffeur komt om het leven wanneer hij eerste hulp wil verlenen na ongeval [+video]
29-04-2020 09:41 | Ongevallen | auteur Redactie

CASTROP-RAUXEL - Dinsdagavond 28 april zijn bij een ernstig ongeval op de Duitse A2 ter hoogte van Castrop-Rauxel drie personen om het leven gekomen. Onder de doden is een 58-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur. Daarnaast raakten nog enkele getuigen en eerste hulpverleners ernstig gewond, meldt de Duitse politie woensdagochtend.

Volgens de eerste onderzoeken reed de bestuurder van een BMW om 19:45 uur op de A2 richting Oberhausen. Door nog onbekende oorzaak slipte de auto bij de afrit van de parking Ickern. Zijn auto botste tegen de oplegger van een Nederlandse vrachtwagen die langs de kant van de weg stond geparkeerd en botste vervolgens tegen een andere vrachtwagen.

De Nederlandse chauffeur die het ongeval zag gebeuren stapte uit zijn cabine en haastte zich samen met omstanders naar de plaats van het ongeval om eerste hulp te verlenen. Op dat moment werd hij aangereden door een personenauto die hem van achteren naderde. De Nederlandse vrachtwagenchauffeur stierf ter plekke aan zijn verwondingen, meldt de politie.

De personenauto, een Mercedes, reed door en botste bijna zonder te remmen eveneens op de oplegger van de tweede vrachtwagen, waar de auto tot stilstand kwam naast de zwaar beschadigde BMW. De bestuurders van beide auto's stierven ter plekke aan hun verwondingen.

Daarnaast raakten enkele mensen die eerste hulp wilden verlenen zwaargewond.

Voor de duur van de berging en politie-onderzoek moesten twee van de drie rijstroken van de A2 richting Oberhausen worden afgesloten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,568

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen