Transport Online - Elf Nederlanders langer in voorarrest in drugszaak Antwerpen

Elf Nederlanders langer in voorarrest in drugszaak Antwerpen

Elf Nederlanders langer in voorarrest in drugszaak Antwerpen
28-04-2020 19:45 | Criminaliteit | auteur ANP

ANTWERPEN - De rechtbank in Antwerpen heeft het voorarrest verlengd van elf Nederlanders die vorige week in de haven van Antwerpen bij een drugsactie werden opgepakt. Drie mannen die ook werden gearresteerd, moeten maandag voorkomen.

De veertien worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie die verdovende middelen zou invoeren. Afgelopen woensdag viel de politie binnen in een havenloods waarbij negen Nederlandse mannen tussen 20 en 39 jaar werden gearresteerd. Later op de dag werden nog vijf Nederlanders tussen 18 en 39 jaar opgepakt.

De mannen waren opgevallen omdat ze met een container naar die loods waren gereden in plaats van naar de scanplaats van de douanediensten. In de loods vond de politie 4,1 ton cocaïne, drie kalasjnikovs en andere wapens. Het onderzoek naar de drugsbende wordt voortgezet.

Bronnen meldden aan Het Parool dat zeker zes van de veertien verdachten afkomstig zijn uit Amsterdam-Zuidoost. Het zou vooral gaan om twintigers. Vorige week meldden Belgische media al dat onder de arrestanten 'Surinamers’ waren die in Nederland wonen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions