Transport Online - 'Meerderheid horecapersoneel vreest baan kwijt te raken'

'Meerderheid horecapersoneel vreest baan kwijt te raken'

'Meerderheid horecapersoneel vreest baan kwijt te raken'
28-04-2020 17:12 | Coronavirus | auteur ANP

UTRECHT - Het leeuwendeel van het horecapersoneel dat vanwege de coronacrisis verplicht thuis zit, maakt zich zorgen over zijn baan. Dat meldt vakbond FNV op basis van een enquête onder 4000 werknemers. Bijna twee op de drie ondervraagden vragen zich af of er straks nog wel werk voor ze is.

Volgens FNV wil het personeel niets liever dan direct weer aan de slag gaan. Maar dan moeten zij wel verzekerd zijn van uitbetaling van salaris en van uren. De helft van de ondervraagden vreest echter een probleem als het gaat om loonbetalingen.

Door de coronacrisis zijn horecazaken al weken dicht. Ondernemers kunnen zich tot een noodloket wenden voor de doorbetaling van de lonen en een tegemoetkoming voor de vaste lasten.

Vakantiegeld

Personeel zegt bereid te zijn mee te denken met de sector. Zo geeft 30 procent aan er geen moeite te hebben om vakantiegeld later uitbetaald te krijgen. Ook zou bijna 50 procent van het personeel bereid zijn om uren in te willen leveren, waarvoor een deel van hen in ruil dan wel baangarantie eist.

Het verplicht inleveren van vakantiedagen of het tijdelijk opschorten van pensioenopbouw heeft niet de voorkeur van de meerderheid van de ondervraagden.

Mocht de horeca weer opengaan, dan zou dat volgens de meeste werknemers voor alle zaken tegelijkertijd moeten gelden. Daarbij zou het aantal gasten moeten worden beperkt. Ook zou het personeel van beschermende middelen willen zijn voorzien.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions