Transport Online - Emirates SkyCargo treft extra veiligheidsmaatregelen [+video]

Emirates SkyCargo treft extra veiligheidsmaatregelen

Emirates SkyCargo treft extra veiligheidsmaatregelen [+video]
28-04-2020 13:40 | Luchtvracht | auteur Redactie

AMSTERDAM - Met het snelle opschalen van het vrachtnetwerk naar bijna 60 bestemmingen over de hele wereld, neemt Emirates SkyCargo aanvullende maatregelen om de veiligheid van haar werknemers en activiteiten tijdens de Covid-19 pandemie te waarborgen. 

Aanvullende beschermingsmaatregelen

Sinds maart heeft Emirates SkyCargo al diverse protocollen opgesteld voor haar teams over de hele wereld om beschermingsmaatregelen te nemen, waaronder regelmatig handen wassen, het bewaren van sociale afstand en het dragen van onder andere maskers en handschoenen.

Naast het plaatsen van thermische lichaamstemperatuurscanners op belangrijke plekken op de hub in Dubai, heeft de luchtvrachtmaatschappij nu ook vier ontsmettingstunnels opgezet voor werknemers en bezoekers. Iedereen moet hier doorheen lopen voor de Emirates SkyCentral vrachtterminal op Dubai International Airport kan worden betreden. De tunnels gebruiken, door de bevoegde autoriteiten goedgekeurde, niet-giftige ontsmettingsmiddelen om ziektekiemen en virussen te neutraliseren zonder de persoon die door de tunnel loopt, te schaden.

Emirates SkyCargo voert ook een continue desinfectie uit van de vrachtterminal, inclusief de vrachtafhandelings- en opslagruimten, de ontvangstcentra van klanten en de drop-off en pick-up zones, om het welzijn van werknemers en klanten zoveel mogelijk te garanderen. De vliegtuigen, inclusief laadruimten en al het materiaal aan boord, worden ook op zeer regelmatige basis gedesinfecteerd.

Veiligheid staat op één

Henrik Ambak, Senior Vice President van Emirates Cargo Operations Worldwide, zegt: “Emirates SkyCargo stelt veiligheid altijd voorop, boven alle andere overwegingen. De afgelopen weken hebben we onze activiteiten opgeschaald naar het dagelijks vervoeren van bijna 3.000 ton vracht. In deze omstandigheden willen we ervoor zorgen dat we een werkomgeving handhaven die veilig is voor onze teams en klanten. Alle vrachtactiviteiten consolideren op één locatie bij onze hub, het plaatsen van sanitaire voorzieningen en ervoor zorgen dat onze mensen sociale afstand bewaren en beschermende maatregelen naleven, zijn voorbeelden van maatregelen die we de afgelopen weken hebben genomen. Initiatieven die de veiligheid van onze medewerkers verhogen zullen geëvalueerd en geïmplementeerd blijven worden, om zo onze activiteiten wereldwijd te kunnen beschermen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions