Transport Online - China zet Trump-adviseur weg als 'leugenaar'

China zet Trump-adviseur weg als 'leugenaar'

China zet Trump-adviseur weg als 'leugenaar'
28-04-2020 13:23 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

PEKING - China heeft hard uitgehaald naar Peter Navarro, de economisch adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump. Reden is Navarro's bewering dat China bewust de leveringen van essentiële persoonlijke beschermingsmiddelen had tegengehouden.

Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zette de adviseur weg als een consequente leugenaar zonder enige geloofwaardigheid.

De spanningen tussen China en de Verenigde Staten lopen op als gevolg van de coronacrisis. De VS beschuldigen China er ook van te weinig te hebben gedaan om de uitbraak van het virus in te dammen. China spreekt de beschuldigingen van Navarro en ook eerdere soortgelijke berichten van de Amerikaanse minister van Buitenlands Zaken Mike Pompeo tegen. Peking heeft nog niet op de beschuldigingen die door Trump werden geuit gereageerd.

Trump zei dat er "serieus wordt onderzocht" op welke manier China verantwoordelijk is voor de verspreiding van het coronavirus. Hij zinspeelde daarnaast op mogelijke compensatie door China.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen