Transport Online - Luchtvaartmaatschappij SAS ontslaat tot 5.000 werknemers vanwege coronacrisis

Luchtvaartmaatschappij SAS ontslaat tot 5.000 werknemers vanwege coronacrisis

Luchtvaartmaatschappij SAS ontslaat tot 5.000 werknemers vanwege coronacrisis
28-04-2020 09:52 | Coronavirus | auteur Redactie

KOPENHAGEN - De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS heeft aangekondigd tot 5.000 werknemers te gaan ontslaan vanwege de coronacrisis. Volgens de luchtvaartmaatschappij zal de rest van 2020 behoorlijk beïnvloed worden door het virus en zal het nog enkele jaren duren eer de vraag naar vliegreizen weer op het oude niveau van voor de crisis zal zijn.

Het personeelsbestand van SAS heeft een opzegtermijn van gemiddeld zes maanden. Door de onzekerheid over de vraag en de tijd die nodig is om de organisatie aan te passen, zegt SAS proactief te moeten handelen. Dit geeft SAS de flexibiliteit om het bedrijf snel op te voeren als de vraag terugkeert, maar ook om verdere maatregelen te nemen als het herstel langer duurt dan momenteel wordt voorzien.

De potentiële afname van het personeelsbestand met maximaal 5.000 fulltime posities wordt opgesplitst met ongeveer 1.900 fulltime banen in Zweden, 1.300 in Noorwegen en 1.700 in Denemarken. De ontslagprocedures zullen worden uitgevoerd in overeenstemming met de arbeidswetgeving in elk land. 

“COVID-19 heeft SAS gedwongen een nieuwe en ongekende realiteit onder ogen te zien die niet alleen de komende maanden, maar ook de komende jaren zal weerklinken. Het is onze ambitie om de leidende luchtvaartmaatschappij in Scandinavië te blijven en een leidende rol te spelen in de Scandinavische infrastructuur als garantie voor nationale en internationale connectiviteit. Om deze belangrijke maatschappelijke functie te kunnen voortzetten, moeten we onze kostenbasis aanpassen aan de heersende omstandigheden. Helaas moeten we ons personeelsbestand aanpassen aan de lagere passagiersvraag. We gaan nu intensief samenwerken met vakbondsvertegenwoordigers en anderen om oplossingen te vinden zodat zo min mogelijk mensen worden getroffen. Bovendien blijven we klaar om de operaties snel op te voeren en het aantal betrokken posities te verminderen als de vraag sneller herstelt”, zegt Rickard Gustafson, CEO SAS.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions