Transport Online - 'Geen vermindering in drugshandel door coronavirus'

'Geen vermindering in drugshandel door coronavirus'

'Geen vermindering in drugshandel door coronavirus'
28-04-2020 08:34 | Criminaliteit | auteur ANP

ROTTERDAM - De drugshandel is niet afgenomen sinds de strenge maatregelen tegen het coronavirus in maart werden aangekondigd. Dat zegt eenheidschef van de Rotterdamse politie Fred Westerbeke tegen het AD. Volgens hem komen er nog steeds grote partijen cocaïne binnen in de Rotterdamse haven.

"We zien geen enkele vermindering van de partijen drugs die binnenkomen. Criminelen passen zich razendsnel aan", aldus Westerbeke. Ook het handelen op straat gaat door. Dealers hebben zich volgens de politiechef verplaatst naar drukkere plekken, omdat ze anders te veel op zouden vallen.

Volgens Westerbeke is de misdaad op bepaalde fronten flink gedaald door de coronacrisis. "We krijgen minder meldingen van inbraak en ook van zakkenrollen." Het aantal overlastmeldingen is juist toegenomen, aldus Westerbeke.

De politie kreeg in de hele vorige week slechts 51 aangiften van zakkenrollen vanuit heel Nederland. Dat is 85 procent minder dan in dezelfde week vorig jaar. De week ervoor kreeg de politie 57 meldingen van zakkenrollen. Door de maatregelen tegen coronavirus zijn er minder mensen op straat, en veel mensen die wel op straat zijn letten erop dat ze 1,5 meter afstand van anderen houden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions