Clicky

 
Transport Online - Boeing-topman voorziet traag herstel van luchtvaartsector

Boeing-topman voorziet traag herstel van luchtvaartsector

Boeing-topman voorziet traag herstel van luchtvaartsector
27-04-2020 18:58 | Coronavirus | auteur ANP/BLOOMBERG

CHICAGO - Het kan nog wel twee tot drie jaar duren voordat het luchtverkeer weer terug is op het niveau van voor de coronacrisis. Dat is de verwachting van Boeing-topman David Calhoun, die maandag de aandeelhouders van de Amerikaanse vliegtuigbouwer heeft bijgepraat.

"Het zal jaren duren voordat we weer terug zullen keren naar de pre-crisis niveau's", zei Calhoun. Hij stelde dat de luchtvaartindustrie dit jaar 314 miljard dollar aan inkomsten misloopt door de "ongekende" crisis. Alleen al in de Verenigde Staten staan 2800 vliegtuigen aan de grond. Verder is de passagiersstroom met 95 procent opgedroogd.

Calhoun noemde het moeilijk om in te schatten wanneer de situatie zal stabiliseren gelet op de onvoorspelbare en snel veranderende omgeving. Als het herstel al inzet, zal volgens hem de commerciële markt in de sector kleiner en de behoeften van klanten anders zijn.

Banenverlies

De topman gaf weinig details prijs over productieverlagingen of gepland banenverlies, waarover al berichten de ronde doen. Daarover zal woensdag, als de vliegtuigmaker met cijfers komt, mogelijk meer bekend worden. Dan zal ook het effect van de pandemie op de financiële resultaten zichtbaar worden.

Calhoun waarschuwde zijn personeel eerder dat vanwege de coronacrisis pijnlijke maatregelen op komst zijn. Ook omdat klanten hun bestellingen bij Boeing op grote schaal annuleren. Boeing gaat ook nog altijd gebukt onder de crisis met de gewraakte 737 MAX. Dat toestel staat wereldwijd al meer dan een jaar aan de grond na twee crashes in korte tijd.

Boeing mikt er nog steeds altijd om de toestellen nog deze zomer weer goedgekeurd te krijgen. Maar in verschillende media duiken berichten op dat dit wel eens wat langer kan gaan duren.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats