Transport Online - Conte: Italianen krijgen vanaf 4 mei meer vrijheid

Conte: Italianen krijgen vanaf 4 mei meer vrijheid

Conte: Italianen krijgen vanaf 4 mei meer vrijheid
26-04-2020 23:51 | Coronavirus | auteur ANP/DPA

ROME - Italië versoepelt vanaf 4 mei een reeks beperkende maatregelen die waren genomen vanwege het coronavirus. Zo komt er meer bewegingsvrijheid voor burgers in hun eigen regio en wordt buiten sporten weer toegestaan.

Dat kondigde de Italiaanse premier Giuseppe Conte zondagavond aan. Hij presenteerde in Rome zijn plannen voor een stapsgewijze opening van zijn land. Dat kan volgens de Italiaanse regering omdat de coronacijfers al enige tijd een dalende tendens laten zien.

Italië is een van de zwaarst getroffen landen in de wereld door het coronavirus. Er zijn tot zondag 26.644 mensen door het longvirus overleden. Sinds 10 maart zijn er strikte beperkingen van kracht. Op 5 maart sloot de regering scholen, universiteiten en kinderdagverblijven. In september gaan die weer open.

Conte waarschuwde de burgers dat de strijd tegen het virus nog lang niet is gestreden. De mensen moeten bijvoorbeeld nog steeds afstand houden. "We zullen ook de komende maanden nog zwaar op de proef gesteld worden," aldus de premier.

De komende week kunnen bepaalde bedrijven hun activiteiten weer opstarten. Het gaat om firma's die gericht zijn op de export. Voorwaarde is wel dat de bedrijven hun personeel tegen infectie met het virus kunnen beschermen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions