Clicky


Brandweer Zeeland heel boos over spontane borrel brandweerlieden

Brandweer Zeeland heel boos over spontane borrel brandweerlieden
25-04-2020 19:25 | Coronavirus | auteur ANP

ZIERIKZEE - "Ik ben heel boos. Dit is echt onacceptabel." Dat zegt Ben Ham, manager brandweerzorg in de provincie Zeeland, over een spontaan gezellig samenzijn van enkele van 'zijn' brandweervrijwilligers. Op de post Zierikzee had een van hen vrijdag een lintje gekregen. Na afloop stelde de ploegleider voor nog even met elkaar, een man of twintig, na te borrelen. Omwonenden zagen die bijeenkomst en verwonderden zich er publiekelijk over.

Ham, die een bericht erover op de site Wereldregio.nl bevestigt, is er nog kwaad en verbaasd over. "Dit is tegen alle regels en afspraken in en helemaal niet wat wij willen en moeten uitstralen. Wij moeten het goede voorbeeld geven, helemaal in deze tijd." Ham heeft al overlegd met de betrokken ploegleider ("die is vol spijt") en ook met de burgemeester, en nog is het laatste woord er niet over gezegd. "Ik begrijp heus dat er iets te vieren was, maar dat soort dingen moet voorlopig worden uitgesteld en later maar eens ingehaald."

Het samenzijn werd overigens snel afgebroken toen de leiding er lucht van kreeg. "Meteen kappen, hebben we gezegd. En dat deden ze."