Transport Online - Schiphol: hulp aan Air France-KLM goed nieuws

Schiphol: hulp aan Air France-KLM goed nieuws

Schiphol: hulp aan Air France-KLM goed nieuws
25-04-2020 00:17 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTERDAM - Dat de Nederlandse overheid bereid is 2 miljard tot 4 miljard euro aan noodsteun aan luchtvaartmaatschappij KLM en daarmee ook aan moederbedrijf Air France-KLM te verlenen is goed nieuws. Dat vindt luchthaven Schiphol. KLM is de grootste gebruiker van de luchthaven.

Volgens Schiphol betekent de steun niet alleen goed nieuws voor KLM, maar ook voor het behoud van het bestemmingennetwerk van Nederland via Schiphol. Daar zijn volgens de luchthaven ook de Nederlandse economie en de samenleving bij gebaat.

Het is nog onduidelijk hoe hoog het precieze bedrag wordt dat Nederland voor KLM uittrekt en welke vorm de steun exact krijgt. Mogelijk is een deel van het geld rechtstreekse staatssteun en geeft het Rijk daarnaast garanties af waarmee de luchtvaartmaatschappij leningen kan afsluiten. Ook de voorwaarden die het kabinet aan de steun wil verbinden zijn nog niet bekend. Gedacht wordt aan het terugdringen van CO2 en het beperken van het aantal nachtvluchten.

Ook ondernemersvereniging VNO-NCW noemt het goed dat het kabinet bereid is tot steun aan KLM. "De combinatie van Schiphol en KLM zorgt voor rechtstreekse verbindingen tussen Nederland en alle belangrijke handelscentra in de wereld. Een sterk KLM is daarmee een basisvoorwaarde voor onze welvaart en het herstel straks na de coronacrisis", aldus de organisatie. "Met deze steun kunnen we die verbondenheid in tact houden." De organisatie hoopt dat KLM en het kabinet tot een werkbare oplossing komen.

Foto's

 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions