Clicky

 
Transport Online - Verdachte van brandstichting zendmast Dronten aangehouden

Verdachte van brandstichting zendmast Dronten aangehouden

Verdachte van brandstichting zendmast Dronten aangehouden
24-04-2020 20:05 | Binnenland | auteur ANP

DRIEBERGEN - De politie heeft vrijdagochtend een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de brandstichting van zendmasten. Het gaat om een 24-jarige man uit Swifterbant, die wordt verdacht van het in brand steken van een zendmast in Dronten op 10 april. De man zit vast voor verhoor. De politie onderzoekt of hij bij meerdere branden betrokken is geweest.

De zendmast aan de Guldendreef in Dronten werd op 10 april in brand gestoken. De mast werd daarbij volledig verwoest. In Opsporing Verzocht werd aandacht besteed aan deze zaak, net als aan de andere branden. Na recherchewerk en met behulp van tips van kijkers achterhaalde de politie de identiteit van de verdachte. De politie sluit meerdere aanhoudingen voor deze brand niet uit.

De afgelopen weken woedde er in maar liefst 18 zendmasten brand. De politie gaat in al die gevallen uit van brandstichting. Afgelopen donderdag werd een 34-jarige verdachte in Groningen opgepakt voor de brandstichting bij een zendmast aan de Koningsweg in Groningen. De Landelijke Recherche onderzoekt of sprake is van enige vorm van georganiseerd verband.

Levensgevaarlijk

Premier Mark Rutte noemde de brandstichtingen eerder al "levensgevaarlijk" en "ongelofelijk stupide". Als masten uitvallen door brand kunnen er geen 112-oproepen meer worden gedaan in het gebied. Ook kan het gebeuren dat de hulpdiensten daardoor niet meer met elkaar kunnen communiceren.

Mogelijk hebben de brandstichtingen te maken met protest van sommigen tegen de uitrol van het 5G-netwerk. Actievoerders vrezen dat de straling van antennes slecht is voor gezondheid en milieu. Hiervoor bestaat overigens geen enkel bewijs. Ook zou door sommigen worden gesuggereerd dat er een verband is tussen 5G en het coronavirus.

Foto's

 • Palty - Dronten
  Palty - Dronten
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Rijverboden