Clicky


Trump sprak 'sarcastisch' over desinfectiemiddelen

Trump sprak 'sarcastisch' over desinfectiemiddelen
24-04-2020 19:43 | Coronavirus | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat zijn omstreden uitspraken over het injecteren van desinfectiemiddelen tegen het coronavirus niet letterlijk genomen moeten worden. Hij bedoelde het naar eigen zeggen sarcastisch.

Trump had tijdens een persconferentie de vraag opgeworpen of desinfecterende middelen te gebruiken zijn om het coronavirus in het lichaam te bestrijden. "Het desinfectiemiddel schakelt het in een minuut uit", zei de president. "Is er een manier waarop we zoiets kunnen doen door het te injecteren? Bijna als een schoonmaak."

De president kreeg na de persconferentie een storm van kritiek over zich heen. Experts waarschuwden dat het levensgevaarlijk is om een desinfectiemiddel te injecteren. Trump zei later tegen journalisten dat hij het allemaal niet zo serieus bedoelde. "Ik stelde op sarcastische wijze een vraag aan verslaggevers als jij. Gewoon om te kijken wat er zou gebeuren."

Het Witte Huis had vanwege de rel al uitgehaald naar de media. Die kregen het verwijt dat ze Trump in een kwaad daglicht probeerden te stellen. "Laat het maar aan de media over om uitspraken van president Trump uit hun context te halen en met negatieve koppen te komen", reageerde een woordvoerster. Ze stelde ook dat Trump steeds heeft gezegd dat mensen een arts moeten raadplegen over hun coronabehandeling.