Transport Online - Eredivisie eindigt zonder kampioen, Ajax beste Europese ticket

Eredivisie eindigt zonder kampioen, Ajax beste Europese ticket

Eredivisie eindigt zonder kampioen, Ajax beste Europese ticket
24-04-2020 17:34 | Sport | auteur ANP

ZEIST - Het seizoen in de eredivisie is afgesloten zonder kampioen. Na overleg met alle profclubs vond de KNVB het volgens ingewijden niet gepast een titelhouder aan te wijzen.

De KNVB wil nog niet reageren, maar zegt snel met een persbericht te komen.

Ajax is wel de nummer 1, op basis van een beter doelsaldo dan AZ. De club uit Amsterdam krijgt daardoor het beste ticket voor de Champions League van volgend seizoen.

Ajax plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase als de winnaar van de huidige editie van de koningsklasse van het clubvoetbal zich in eigen land ook weer voor de Champions League weet te plaatsen. Dat is onzeker omdat het niet bekend is of de Champions League en alle buitenlandse competities nog worden uitgespeeld. Voor AZ, dat dit seizoen tweemaal won van Ajax, begint het Europese avontuur in het nieuwe voetbaljaar in de tweede voorronde van de Champions League.

Nummer drie Feyenoord mag de groepsfase van de Europa League in. Die beloning was eigenlijk voorzien voor de winnaar van de bekerfinale die niet wordt gespeeld. PSV en Willem II starten in de voorronden van de Europa League. Dat is zuur voor FC Utrecht. Die club had zich niet alleen voor de bekerfinale geplaatst. FC Utrecht heeft op de ranglijst ook maar drie punten minder dan Willem II, met een wedstrijd minder gespeeld.

De eredivisie telt volgend seizoen dezelfde 18 clubs als het afgelopen seizoen De KNVB heeft besloten dat er geen clubs uit het betaalde voetbal promoveren of degraderen. Dat is goed nieuws voor RKC Waalwijk en ADO Den Haag, de nummer laatst en voorlaatst van de laatste stand van de eredivisie. SC Cambuur en De Graafschap, de nummers een en twee van de eerste divisie, hoopten op promotie. Mogelijk verzetten zij zich nog tegen de uitspraak van de KNVB.

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB moest het seizoen in het betaalde voetbal beëindigen omdat er vanwege het coronavirus tot 1 september niet gespeeld mag worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen