Transport Online - Mondkapjes voor vrachtwagenchauffeurs verplicht in meerdere Europese landen [UPDATE]

Mondkapjes voor vrachtwagenchauffeurs verplicht in meerdere Europese landen [UPDATE]

Mondkapjes voor vrachtwagenchauffeurs verplicht in meerdere Europese landen [UPDATE]
28-04-2020 10:23 | Coronavirus | auteur Redactie

ZOETERMEER - [update ma. 10:22 uur] Alle Duitse deelstaten hebben wetgeving ingevoerd die het gebruik van mondkapjes verplicht stelt om verdere verspreiding van het COVID-19-virus te voorkomen. Vanwege de federale structuur van Duitsland is er echter geen unieke landelijke bepaling die de exacte omstandigheden definieert.

"Om ervoor te zorgen dat definitief aan de wettelijke vereisten wordt voldaan, raadt onze Duitse zusterclub daarom aan dat chauffeurs een mondkapje dragen wanneer ze de cabine verlaten", aldus TLN in haar corona-Liveblog.

Polen

Ook in Polen zijn sinds donderdag chauffeurs die in Polen aan het werk zijn verplicht een mondkapje te dragen wanneer ze zich buiten hun cabine bevinden. Indien er twee personen in de cabine zijn moeten beiden tijdens het rijden een mondkapje dragen.

Oostenrijk

Ook in Oostenrijk zijn mondkapjes verplicht. Het is zelfs zo dat je een boete van 25 euro krijgt wanneer je geen mondkapje draagt zodra je de cabine verlaten hebt.

Bulgarije

Het dragen van mondkapjes is vanaf nu verplicht voor chauffeurs in publieke plaatsen in Bulgarije. TLN raadt aan om deze te dragen zodra de cabine wordt verlaten.

De gezondheidsautoriteiten aan de grens geven een instructienota af aan de bestuurders die transiteren door Bulgarije, met vermelding van de bijzonderheden:

  • de datum en het tijdstip waarop zij het grondgebied moeten verlaten; en
  • de grensovergang waar ze moeten vertrekken.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions