Transport Online - Steeds meer Duitsers betogen tegen strenge coronaregels

Steeds meer Duitsers betogen tegen strenge coronaregels

Steeds meer Duitsers betogen tegen strenge coronaregels
24-04-2020 13:52 | Coronavirus | auteur ANP/DPA

BERLIJN - Steeds meer Duitsers gaan de straat op om te protesteren tegen de, in hun ogen, te strenge maatregelen tegen het coronavirus. Ze vinden de regels ondemocratisch. Duitse media spreken over de "nieuwe boze burgers."

In april zijn er tot nu toe al meer betogingen dan in maart. De demonstraties trekken soms honderden personen.

De protesten zijn deels spontaan, andere zijn officieel aangemeld. Bij de betogers gaat het om een bonte verzameling mensen: van linksalternatieve tegenstanders van vaccinaties, rechtsextremisten en aanhangers van complottheorieën tot 'altijd boze' klagers en naar vrijheid strevende burgers zonder politieke achtergrond.

Berlijn

In Berlijn zie je communistische activisten die mondmaskers van een hakenkruis voorzien. "Wegens een volstrekt idioot" coronavirus is de grondwet buiten werking gesteld, klaagt een man. Hij en de honderden medebetogers staan dicht op elkaar.

Veel gemeenten dachten dat door de coronaregels demonstraties niet mogen. Er geldt in Duitsland immers een contactverbod (niet meer dan twee personen bij elkaar) en mensen moeten afstand houden. Maar rechtbanken staken daar een stokje voor en wijzen op het recht te demonstreren.

Uit peilingen blijkt dat een meerderheid van de Duitsers de coronamaatregelen van regering en deelstaten wel steunt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions