Clicky

 
Transport Online - Gentse Meulestedebrug in North Sea Port een maand gesloten voor alle verkeer

Gentse Meulestedebrug in North Sea Port een maand gesloten voor alle verkeer

Gentse Meulestedebrug in North Sea Port een maand gesloten voor alle verkeer
24-04-2020 10:36 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

GENT - Van maandag 27 april tot maandag 25 mei wordt de Meulestedebrug over het Kanaal Gent-Terneuzen afgesloten voor alle verkeer. De Vlaamse Waterweg voert dan herstelwerkzaamheden uit aan deze belangrijke verkeersader in het zuidelijkste punt van North Sea Port.

Sinds half mei zijn er aan Meulestedebrug herstellingswerkzaamheden aan de gang. Om de linker brughelft te verstevigen moet de brug in open stand vastgezet worden. Daarom wordt ze afgesloten en wordt het verkeer een maand lang omgeleid. Als alles vlot verloopt gaat deze belangrijke verbinding in het havengebied van North Sea Port op dinsdag 26 mei weer open voor het verkeer.

Hinder voor weggebruikers

  • Wegverkeer tot 3,5 ton dient om te rijden via de R4 of kan het veer van Langerbrugge of Terdonk nemen om het Kanaal Gent-Terneuzen over te steken. In Langerbrugge is er een extra veer voorzien (maandag tot en met zaterdag, van 07:00 tot 19:00 uur, niet op zon- en feestdagen).
  • Zwaar wegverkeer moet verplicht een alternatieve route volgen via de R4.
  • Voor de bussen voorziet De Lijn tijdens de werken vervanghaltes.
  • Het scheepvaartverkeer ondervindt geen hinder.

Nieuwe brug

De Meulestedebrug wordt al sinds de jaren ‘50 intensief gebruikt voor zowel het woon-werkverkeer als voor het goederentransport via het water en de weg. Ze is tevens een belangrijke verbinding tussen beide oevers helemaal in het zuiden van het havengebied van North Sea Port.

De Vlaamse Waterweg nv herstelt de brug in afwachting van de nieuwe brug. Die zal uiteindelijk gaan bestaan uit twee afzonderlijke beweegbare brugdelen: één voor elke rijrichting, met in totaal vijf rijstroken. In 2021 kan de bouw van de nieuwe brug starten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden