Clicky


Müller ETTC opent grootste trailerwerkplaats van Nederland

Müller ETTC opent grootste trailerwerkplaats van Nederland
24-04-2020 10:08 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HOLTEN - Müller European Truck & Trailer Care, een van de grootste en veelzijdige full service bedrijven op het gebied van wagenparkonderhoud, heeft in Holten een splinternieuwe, state-of-the-art werkplaats geopend voor alle voorkomende onderhoud aan bedrijfsvoertuigen, en dan met name aan trailers.

Het nieuwe pand bevindt zich aan de N332 aan de zuidkant van Holten, waar zich in de nabijheid ook de vier andere werkplaatsen van Müller ETTC bevinden. Daarnaast heeft Müller nog een werkplaats in Duiven, niet ver van de A12.

Anton Müller is sinds 1993 actief met truck- en traileronderhoud in Holten en steeds weer overtrof de vraag van derden de verwachtingen. “We vroegen ons op een gegeven moment af hoe we de toestroom van werk het beste konden managen”, legt Müller uit. “Toen er een zichtlocatie beschikbaar kwam nabij de andere werkplaatsen, hebben we eigenlijk meteen de grond gekocht en zijn we de voor ons ideale werkplaats, met de hoogste graad van servicegerichtheid, gaan ontwerpen.”

Müller European Truck & Trailer Care beschikt in het nieuwe pand over 35 nieuwe doorrijstraten, een unicum in ons land, en er komen 30 mensen te werken. Het pand meet 4000 vierkante meter en staat op een stuk grond van 3,1 hectare, waar nu 1,6 hectare van bebouwd is en waar nog 1,5 hectare terrein omheen ligt. Er kunnen vijftig trailers geparkeerd worden.

Koelen zonder uitstoot

Het nieuwe pand beschikt over een drievoudige wasstraat die voldoet aan de strengste milieu-eisen. Koeltrailers kunnen van binnen gereinigd worden en stofvrij worden gehouden. Verder is er veel ruimte om trailers te repareren en om nieuwe trailers afleverklaar te maken. Müller doet dit in hoofdzaak voor trailerbouwer Schmitz Cargobull. Opvallend is dat de werkplaats ook een afdeling kent voor koelmachines. In hoofdzaak worden hier koelmachines opgebouwd die uitstootvrij zijn, oftewel vol elektrisch. Müller verwacht dat dit de trend gaat worden in de nabije toekomst. Het bedrijf beschikt ook over laadpalen om de accu’s die bij zulke koelmachines horen, op te laden. “We voldoen aan alle eisen die met deze techniek gepaard gaan”, verzekert Müller.

Milieuvriendelijk pand

Bovenop het pand liggen 900 zonnepanelen die bij redelijk weer het merendeel van de stroomvoorziening voor hun rekening nemen. Met behulp van warmtepompen wordt de vloer van het hele pand verwarmd. Opgevangen hemelwater wordt opgeslagen in een reusachtige tank en hergebruikt in de wasstraat. Alle verlichting in het gebouw is van het LED-type.

“Dit hebben we meteen ook in onze andere werkplaatsen doorgevoerd”, aldus Müller. “We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een zo klimaatneutraal mogelijke werkplaats te realiseren.” Hij benadrukt dat de andere vier werkplaatsen in Holten gewoon in gebruik blijven.

Foto's

 • Müller Fresh Food Logistics
  Müller Fresh Food Logistics
 • Müller Fresh Food Logistics
  Müller Fresh Food Logistics
 • Müller Fresh Food Logistics
  Müller Fresh Food Logistics
 • Müller Fresh Food Logistics
  Müller Fresh Food Logistics


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions