Transport Online - Twee nieuwe diepzeekranen voor RWG

Twee nieuwe diepzeekranen voor RWG

Twee nieuwe diepzeekranen voor RWG
24-04-2020 10:03 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Donderdag 23 april zijn twee nieuwe diepzeekranen gearriveerd bij Rotterdam World Gateway (RWG). De komende periode zullen de kranen in bedrijf worden gesteld en naar verwachting worden de kranen in de tweede helft van 2020 in gebruik genomen.

De nieuwe kranen, de allergrootste in hun soort, zijn gebouwd door ZPMC in China. Ze hebben een hijshoogte van 56 meter en kunnen containers tot en met 26 rijen breed aan boord van schepen laden en lossen. Naast de twee nieuwe kadekranen heeft RWG ook geïnvesteerd in 25 nieuwe Automatisch Geleide Voertuigen (AGV’s).

Het lossen van de kranen duurt circa tien dagen, waarna ze in de komende maanden in bedrijf gesteld zullen worden op de kade van RWG.

Ronald Lugthart, CEO van RWG: “Met de komst van de kranen en AGV’s zetten we in op de verdere optimalisatie van onze dienstverlening en capaciteit. RWG vervult een sleutelrol in efficiënte, duurzame, betrouwbare en veilige containerafhandeling. In samenspraak met onze klanten, stakeholders en partners, zoals DP World, blijven wij onze dienstverlening doorontwikkelen.”

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,909
Diesel1,556

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen