Clicky


Verdachte van brandstichting zendmast Groningen aangehouden

Verdachte van brandstichting zendmast Groningen aangehouden
23-04-2020 19:47 | Binnenland | auteur Redactie

GRONINGEN - De politie in Groningen heeft in samenwerking met de Landelijke Recherche op donderdagmiddag een verdachte aangehouden voor het in brand steken van een zendmast, meldt de politie donderdagavond.

Op 10 april werd een zendmast in brand gestoken aan de Koningsweg in Groningen. Er ontstond een hevige brand en de zendmast werd volledig verwoest. De recherche van Groningen startte gelijk een rechercheonderzoek en stelden bewakingsbeelden veilig. Deze zaak is in Opsporing Verzocht geweest, net als de andere branden.

Na uitvoerig recherchewerk en met behulp van tips van kijkers achterhaalde de politie de identiteit van de verdachte. Vanmiddag werd de 34-jarige man aangehouden in Groningen. Hij zit nu vast voor verhoor. De politie onderzoekt of de man bij meerdere branden betrokken is geweest. 

De betreffende eenheden doen zelf onderzoek naar de branden in hun gebied. De Landelijke Eenheid coördineert en onderzoekt het mogelijk crimineel netwerk dat erachter zit. Dit gebeurt onder bevoegd gezag van het Landelijk Parket.

De politie gaat verder met het onderzoek naar de andere branden en roept burgers op bij eventuele verdachte situaties bij een mast gelijk 112 te bellen en filmbeelden te maken.

Het in brand steken van de zendmasten is zorgelijk en onacceptabel. De eventuele impact van de uitval van de zendmasten kan groot zijn. Het kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor de dekking van het telefoonnetwerk en daardoor voor de bereikbaarheid van de hulpdiensten. Dat de politie de brandstichtingen stopt, de verdachten opspoort en eventueel hun netwerk blootlegt, is dan ook van groot belang. 

Foto's

  • Bek en Verburg BV