Transport Online - Forse celstraffen voor twee coronaspugers

Forse celstraffen voor twee coronaspugers

Forse celstraffen voor twee coronaspugers
23-04-2020 11:36 | Binnenland | auteur Redactie

ASSEN - Een Groninger (40) is woensdag door de rechtbank in Assen veroordeeld tot 14 weken cel voor het dreigen met coronabesmetting, vernieling en mishandeling. Een man (59) uit Assen moet tien weken celstraf uitzitten wegens verzet bij aanhouding, waarbij hij twee agenten in het gezicht hoestte en riep ‘ik ben ziek’.

De Groninger (40) bedreigde op 6 april bij een verslavingskliniek in Uithuizen een agent door te hoesten en te spugen en daarbij te zeggen ‘Ik heb corona, zo, nu kan je je familie vertellen dat je corona hebt’. De vriendin van de man zat in de kliniek. Hij mocht haar vanwege de coronacrisis niet opzoeken en maakte daarover heibel, want hij miste haar.

Met een hamer bedreigde hij zorgverleners en bewoners van de kliniek, waarbij hij riep ’Ik maak je dood, ik heb corona’. Daarbij vernielde hij de ruiten van de zorgboerderij en van een auto.

Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig. Vanwege zijn dreigementen werd de man getest, maar hij bleek niet besmet. De officier eiste 16 weken gevangenisstraf. De rechtbank veroordeelde hem tot 14 weken cel en betaling van 400 euro immateriële schadevergoeding aan de directeur van de kliniek.

Een man (59) moet van de rechtbank in zijn woonplaats Assen tien weken celstraf uitzitten wegens verzet bij aanhouding, waarbij hij twee agenten in het gezicht hoestte en riep ‘ik ben ziek’. Het vonnis was conform de eis van de officier. Volgens de officier wilde de verdachte met zijn coronadreigementen zijn coke beschermen.

Bij het fouilleren vonden de agenten ruim vier gram coke en gebruikersattributen. De man werd aangehouden omdat hij verdacht aan het rommelen was bij een geparkeerde, dure fiets.

De tegenstribbelende verdachte kreeg een spuugmasker op. De veroordeelde moet een schadevergoeding betalen van 450 euro. De rechtbank wees de verdachte erop dat hij in hoger beroep mogelijk een zwaardere straf riskeert.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen