Clicky


TLN wil geleidelijke afschaling coronamaatregelen

TLN wil geleidelijke afschaling coronamaatregelen
23-04-2020 10:43 | Coronavirus | auteur Redactie

ZOETERMEER - TLN voorziet dat er problemen ontstaan wanneer EU-landen coronamaatregelen voor goederenvervoer gaan afschalen. Op dit moment gelden er in Europa tijdelijke regels voor vrachtvervoer. TLN pleit voor een geleidelijke en ruimhartige overgangsperiode, zodat vrachtwagens niet stil komen te staan.

Vanwege de coronacrisis zijn er in heel Europa veel versoepelende maatregelen voor de transportsector genomen. Zo kunnen chauffeurs doorrijden met een verlopen rijbewijs of code 95 en geldt er een versoepeling van de rij- en rusttijden. EU-lidstaten bepalen zelf welke maatregelen zij wel of niet nemen. Deze zijn niet uniform.  Wanneer de crisis zijn keer neemt en de coronamaatregelen worden teruggedraaid, dreigen er problemen voor het internationaal goedervervoer te ontstaan. De tijdelijke regelgeving verschilt nu al per lidstaat en ook de afbouw daarvan zal niet gelijktijdig gebeuren.

Rij- en rusttijden

Ten aanzien van rij- en rusttijden past ieder land verschillende verruimingsmaatregelen toe. Als de autoriteiten hier strenger op gaan controleren leidt dat geheid tot problemen. Zo kan een chauffeur die vanaf Frankrijk naar Nederland reist en de Franse rij- en rusttijden aanhoudt, beboet worden in België omdat daar strengere regels gelden.

Geleidelijke normalisering

TLN pleit daarom voor een geleidelijke normalisering van de maatregelen. In die periode moeten er uniforme en praktische afspraken worden gemaakt, waarbij Europese landen elkaars maatregelen erkennen. Daarnaast moet de handhaving van de regels voor een lange tijd coulant zijn, zodat het vrachtverkeer niet stil komt te staan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions