Negentig personeelsleden Zegwaard Delft B.V. op straat

Negentig personeelsleden Zegwaard Delft B.V. op straat
05-12-2008 10:06 | Faillissementen | auteur de redactie
OOSTERHOUT - Zegwaard Delft BV / Autotransport Oosterhout BV in Oosterhout is dinsdag 2 december door de rechtbank in Breda failliet verklaard. “Inmiddels zijn negentig personeelsleden ontslagen”, vertelt een medewerkster van curator mr. F. van der Stap van Lawton Advocaten en Belastingsadviseurs in Breda. Ook een woordvoerder van het getroffen bedrijf heeft de stand van zaken inmiddels bevestigd.

Zegwaard is enige tijd geleden van Delft naar de Karolusstraat 5a in Oosterhout verhuisd. Op de Hyves pagina van het bedrijf laten medewerkers doorschemeren dat er eerder omstandigheden waren waardoor met name administratief personeel moest vertrekken. Verschillende medewerkers lichten op Hyves hun vertrek toe.

Zegwaard is jaarlijks goed voor transport van 150.000 auto’s. De curator onderzoekt de reden van het faillissement. Het wagenpark van de transportonderneming bestaat uit meer dan honderd trekkers. Er zijn meerdere combinaties variërend van 1-laders tot 9-laders. De chauffeurs hebben de afgelopen periode auto’s vervoerd voor importeurs, exporteurs, dealers, lease- en verhuurmaatschappijen, autoshoworganisaties, garagebedrijven handelaren, transmissie en schadespecialisten.

”Of er een doorstart mogelijkheid is wordt bekeken”, zegt de medewerkster van curator mr. Van der Stap. Wat gaat er met de negentig ontslagen personeelsleden, vooral chauffeurs gebeuren? “Die kunnen gebruik maken van de officiële procedure van het UWV en een beroep doen op de loongarantieregeling, meldt ze. De vrouw kan niet zeggen of er nog chauffeurs voor het bedrijf op de weg zijn. “Ik vermoed niet dat er chauffeurs in het buitenland voor het bedrijf aan het werk zijn”, wil de medewerkster nog kwijt.

(c)Transport Online / Marcel van der Voort


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden