Transport Online - Onderzoek naar dood Rik van de Rakt in volle gang, verdachte langer vast

Onderzoek naar dood Rik van de Rakt in volle gang, verdachte langer vast

Onderzoek naar dood Rik van de Rakt in volle gang, verdachte langer vast
22-04-2020 17:25 | Misdaad | auteur Redactie

OSS - Afgelopen zondag kwam de 18-jarige Rik van de Rakt uit Nistelrode om het leven bij een steekincident in Oss. Een 25-jarige man uit Heesch werd even later aangehouden als verdachte. Hij wordt verdacht van doodslag. De verdachte is vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de man nog zeker twee weken langer vast blijft zitten.

Rik van de Rakt werd zondag rond 07.45 uur zwaargewond naast zijn fiets gevonden op de kruising van de Julianasingel met de Doctor Saal van Zwanenbergsingel. Hij overleed kort daarna aan zijn verwondingen. Aanvankelijk was onduidelijk wat er met het slachtoffer was gebeurd. Uit verder onderzoek bleek later dat Rik gestoken was. Het onderzoek is nog in volle gang. Wij stelden de officier van justitie vijf vragen over de stand van zaken in het onderzoek naar deze trieste gebeurtenis.

De verdachte zou een verwarde man zijn, hoe zit dat precies?

“Zondagochtend kwam er om 10:24 uur bij de politie een melding binnen over een man die in verwarde toestand op het spoor zou lopen bij het station in Oss. Op het perron van het station kwam de politie een man met een fiets tegen. Op zijn fiets zaten bloeddruppels en de politie ontdekte een mes op zijn bagagedrager. De man werd meegenomen naar het bureau, waar de man uit Heesch in de loop van de middag werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Rik. Uit het onderzoek tot nu toe kun je de indruk krijgen dat de man verward gedrag liet zien, maar om dat vast te kunnen stellen moeten deskundigen hem onderzoeken. Uiteraard wordt dat onderzoek naar zijn geestelijke toestand uitgevoerd, maar op dit moment kan ik daar nog geen conclusies over trekken."

Wat wordt er op dit moment allemaal onderzocht?

“Op dit moment wordt er nog volop onderzoek gedaan naar wat er precies is gebeurd die zondagochtend en waar de verdachte allemaal is geweest tot het moment dat hij door agenten werd meegenomen naar het bureau. Het team maakt onder meer een tijdlijn van die ochtend. Om te weten wat er is gebeurd, voert de recherche onder andere gesprekken met de verdachte en met getuigen, maar doet het team ook verder sporenonderzoek en worden camerabeelden geanalyseerd. Veel vragen zijn nog onbeantwoord en daarom blijft het onderzoeksteam op zoek naar getuigen.”

Gaat het om specifieke getuigen?

“Uit onderzoek blijkt in ieder geval dat er joggers en fietsers in de buurt van de kruising waren of tankstation De Kock hebben gepasseerd. Zij hebben mogelijk relevante informatie voor het onderzoek. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de fietser die vanuit de Hescheweg richting Heesch de kruising over stak die ochtend. Mogelijk heeft deze fietser de verdachte gepasseerd die ochtend. Een belangrijke getuige voor ons, maar die heeft zich ondanks eerdere oproepen van de politie nog niet gemeld. Ook andere getuigen zijn welkom.”

In de media verschenen berichten over een vrouw op een fiets die mogelijk met een mes belaagd was door de verdachte. Wat valt daarover te vertellen?

“Die berichten kloppen niet. Wij hebben met deze mevrouw gesproken. Op enig moment is zij aangesproken door een man op een fiets. Zij vertrouwde het niet helemaal omdat zij het gevoel had dat hij haar achterna reed. Ze is daarom snel doorgefietst. Ze heeft geen mes gezien. Mogelijk gaat het om de verdachte, maar dat moet verder onderzoek uitwijzen.”

Het zou gaan om een bekende van de politie, is er eigenlijk al iets te zeggen over het motief van de man?

“Vooropgesteld gaat het om een verdachte. Op dit moment is het nog te vroeg om conclusies te trekken. Daarvoor is verder onderzoek noodzakelijk. Uit niets blijkt in ieder geval dat de verdachte en het slachtoffer elkaar kenden. De man is inderdaad een bekende van de politie. Zo was hij in het verleden betrokken bij een mishandeling en heeft hij verzet gepleegd bij een aanhouding.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions