Clicky

 
Transport Online - VDG Real Estate & Next Level ontwikkelen Warehouse Waalwijk

VDG Real Estate & Next Level ontwikkelen Warehouse Waalwijk

VDG Real Estate & Next Level ontwikkelen Warehouse Waalwijk
22-04-2020 17:03 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GEMERT - In Nederlands nummer één logistieke hotspot Waalwijk ontwikkelen VDG Real Estate en Next Level Development een duurzaam logistiek centrum van 34.000 m2 aan de Sluisweg 36. Door de directe ligging aan de Waalwijkse Haven en de nabijheid van de A59 leent deze locatie zich uitstekend voor transport over weg en water. VDG Unibouw zal in 2020 starten met de bouw van Warehouse Waalwijk en de oplevering staat gepland voor 2021. VDG Real Estate en Next Level Development zijn gestart met het vercommercialiseren van het gebouw en zijn hierbij op zoek naar één of meerdere huurders voor deze ontwikkeling.

Erik van Dijk, directeur VDG Real Estate: “De strategische locatie en de hoge kwaliteit van de bouw maken van Warehouse Waalwijk een uitzonderlijke ontwikkeling. Wij geloven in de kracht van dit product en zijn ervan overtuigd dat de behoefte aan hoogwaardig logistiek vastgoed ondanks de coronacrisis nog altijd groot is. We hopen dan ook snel een enthousiaste huurder te vinden.”

Rene Geujen, Director Plan Development Next Level: “In het kader van de verdozingsdiscussie willen wij als ontwikkelende belegger niet weglopen van onze verantwoordelijkheid en laten zien dat ook oude industrieterreinen prima circulair te gebruiken zijn voor nieuwbouw. De ontwikkeling van Warehouse Waalwijk is hier een mooi voorbeeld van. We voegen voor deze ontwikkeling twee brownfield-kavels samen tot één grote kavel en realiseren op deze plek een future-proof gebouw.”

VDG Unibouw zal het uiterst moderne en duurzame logistiek centrum realiseren. Het gebouw bestaat uit 32.461 m2 warehouse, 2.177 m2 mezzanine en 1.860 m2 kantoorruimte, verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. Het gebouw is door architect Palazzo ontworpen met een focus op comfort, welzijn, functioneel gemak en duurzaamheid. De hal en het kantoorgedeelte zijn met elkaar verbonden middels integrale ontwerpelementen en kleuren. De ronde vormen in het ontwerp geven het gebouw een vriendelijke uitstraling en de vele ramen zorgen voor optimale daglichtinval. Het duurzaamheidsdoel voor deze ontwikkeling is BREEAM ‘Very Good’, door onder andere te kiezen voor LED-verlichting, circulair materiaalgebruik en een toekomstbestendig ontwerp. Het totale terrein beslaat 5,1 hectare en is direct gelegen aan de Waalwijkse Haven. Warehouse Waalwijk wordt uitgerust met dertig loading docks.

Tilburg-Waalwijk is gekroond tot Logistieke Hotspot 2019, mede dankzij een uitstekende score op criteria als de infrastructuur, bereikbaarheid, beschikbaarheid van personeel en medewerking van de gemeente.

Bedrijvenpark Haven 7, waar het logistiek centrum is gesitueerd, is direct gelegen aan de A59 en N261. Met de uitbreiding van Haven 8 blijft het park de komende jaren sterk groeien. Een containerterminal voor klasse 5 schepen zal bovendien in de loop van het jaar operationeel zijn. Bedrijven als Airopack, Van Haren, Syncreon en Bol.com zijn tevens gevestigd op deze strategische distributielocatie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,191
Diesel2,063

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats