Clicky

 
Transport Online - Dodental door corona stijgt fors in Verenigd Koninkrijk

Dodental door corona stijgt fors in Verenigd Koninkrijk

Dodental door corona stijgt fors in Verenigd Koninkrijk
21-04-2020 19:50 | Coronavirus | auteur ANP/BLOOMBERG/RTR

LONDEN - Het dodental door het coronavirus is in de Britse ziekenhuizen fors toegenomen. De gezondheidsautoriteiten melden dinsdag 828 nieuwe sterfgevallen, aanzienlijk meer dan het etmaal ervoor.

De stijging is mogelijk te wijten aan een na-ijleffect van het weekeinde dat ook in onder meer Nederland is opgevallen. In de weekeinden treedt er vaak vertraging op in de registratie van overledenen.

In het Verenigd Koninkrijk zijn nu 17.337 patiënten overleden aan Covid-19. Volgens Sky News is het werkelijke aantal veel hoger omdat de slachtoffers in de verzorgingshuizen niet zijn meegeteld, veelal omdat niet met zekerheid is vastgesteld dat corona de oorzaak van het overlijden was.

Een rapport dat het nationaal Bureau voor de Statistiek (ONS) dinsdag uitbracht, wijst daar ook op. ONS noteerde in de week van 10 april, alleen al in Engeland en Wales, 18.516 sterfgevallen. Dat zijn er bijna 8000 meer dan gemiddeld in de voorgaande vijf jaren in dezelfde periode. Van die overledenen zijn er 6200 positief getest op corona.

Er kwamen dinsdag in het Verenigd Koninkrijk 4300 nieuwe besmettingsgevallen bij, waardoor er nu in totaal meer dan 129.000 zijn geregistreerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats