Transport Online - Betaald voetbal kan seizoen niet afmaken

Betaald voetbal kan seizoen niet afmaken

Betaald voetbal kan seizoen niet afmaken
21-04-2020 19:34 | Sport | auteur ANP

DEN HAAG - De eredivisie en eerste divisie krijgen geen bevredigend einde van het seizoen. Beide competities in het betaalde voetbal kunnen niet meer op tijd worden afgemaakt, nu het kabinet volgens ingewijden alle evenementen met een vergunningsplicht tot 1 september heeft verboden.

Ook voetballen zonder publiek geldt als een evenement met vergunningsplicht, bevestigen bronnen in Den Haag. Ook daarvoor is namelijk politie-inzet nodig. Alle evenementen, waaronder grote sportwedstrijden, waren aanvankelijk tot 1 juni opgeschort vanwege de uitbraak van het coronavirus.

De verlenging van het verbod op evenementen van drie maanden betekent ook slecht nieuws voor de TT van Assen, de motorraces die voor 26 tot met 28 juni op het programma staan. De Grote Prijs van Zandvoort in de Formule 1, de NK wielrennen en de Amstel Gold Race kunnen ook niet voor 1 september worden gehouden.

UEFA

Net als alle Europese voetbalcompetities hebben de eredivisie en eerste divisie van de UEFA tot 3 augustus de tijd gekregen het seizoen af te maken. Voorzitter Aleksander Čeferin van de UEFA zei maandag dat hij soepel met die datum wil omgaan en niet op een weekje zal kijken. Maar het lijkt niet zijn bedoeling om na september nog competities uit te spelen.

De eredivisie telt nog acht speelronden, plus twee inhaalwedstrijden, duels in de play-offs en een bekerfinale. De eerste divisie heeft nog negen speelronden en play-offs voor promotie openstaan. Ajax, PSV, AZ en een aantal laaggeklasseerde clubs uit de eredivisie verzochten de KNVB eerder al het seizoen niet meer uit te spelen. Ook veel burgemeesters willen komende zomer geen voetbalduels zonder publiek in hun stad. Dat zou te veel vergen van de politie die het toch al zo druk heeft met handhaven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen