Clicky

 
Transport Online - Trainer Dick Advocaat blijft nog seizoen bij Feyenoord

Trainer Dick Advocaat blijft nog seizoen bij Feyenoord

Trainer Dick Advocaat blijft nog seizoen bij Feyenoord
21-04-2020 17:46 | Sport | auteur ANP

ROTTERDAM - Dick Advocaat is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van Feyenoord. Hij heeft met de club uit Rotterdam overeenstemming bereikt over een nieuw contract dat medio 2021 afloopt.

De 72-jarige Hagenaar werd vorig jaar oktober aangesteld bij Feyenoord, als opvolger van de ontslagen Jaap Stam. Onder zijn leiding vond de club de weg weer naar boven. Feyenoord is naar de derde plaats van de eredivisie geklommen, met 6 punten minder dan Ajax en AZ. Advocaat loodste zijn ploeg ook naar de bekerfinale.

"Het voelt in deze tijden natuurlijk vreemd, maar uiteindelijk ook goed om mijn contract te verlengen bij deze prachtige club", stelt Advocaat. "Zeker de afgelopen gekke weken merkte ik hoe gedreven ik nog ben en hoe enorm veel zin ik heb om door te gaan als trainer. We waren hier bij Feyenoord tot alles stil kwam te liggen met elkaar aan iets moois bezig. Er begon binnen de ploeg echt iets te ontstaan. Dat wil ik, dat willen we als staf en selectie afmaken. De club wil dat ook graag, dus daar gaan we voor, ondanks de vele onzekerheden die er op dit moment zijn."

Fantastische serie

Advocaat zal ook in het komende seizoen blijven werken met assistenten Said Bakkati, Cor Pot en John de Wolf. Van laatstgenoemde werd onlangs het contract verlengd tot medio 2022.

Technisch directeur Frank Arnesen is blij dat hij Advocaat nog een seizoen bij Feyenoord kan houden. "Het is natuurlijk fantastisch dat we Dick nog een seizoen aan ons kunnen binden. Onder zijn leiding hebben we gedurende het seizoen de weg naar boven weer weten te vinden en bovendien de finale van de KNVB-beker bereikt. We waren onder leiding van Dick echt bezig met een fantastische serie die door de coronamaatregelen helaas voorlopig is onderbroken. Wanneer we weer kunnen gaan voetballen is onduidelijk, maar als het moment komt moet je er als club klaar voor zijn. En dat begint wat mij betreft met het vastleggen van een heel goede trainer."

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden