Clicky

 
Transport Online - 'Basisscholen 11 mei weer open, maar andere maatregelen verlengd'

'Basisscholen 11 mei weer open, maar andere maatregelen verlengd'

'Basisscholen 11 mei weer open, maar andere maatregelen verlengd'
21-04-2020 17:39 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Kinderen kunnen vanaf 11 mei weer naar de basisschool en gaan sporten. Maar de sluiting van restaurants en cafés en de meeste andere coronamaatregelen worden met minstens drie weken verlengd, heeft het kabinet besloten. Evenementen blijven tot zeker 1 september verboden. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving door RTL Nieuws.

Het kabinet volgt daarmee het advies van de deskundigen in het zogeheten Outbreak Management Team (OMT). De deskundigen in dat team concluderen dat jonge kinderen het coronavirus waarschijnlijk niet snel oplopen of overdragen en dat het risico van het heropenen van de scholen daarom te overzien zou zijn.

Niet alleen jonge kinderen, maar ook tieners mogen voorzichtig weer gaan sporten. Wel gelden voor kinderen van 12 tot 18 wat strengere regels.

Eet- en drinkgelegenheden blijven nog zeker tot en met 19 mei dicht. Evenementen waren al verboden tot 1 juni, maar dat verbod wordt nu verlengd tot ten minste 1 september. Daardoor kan er een streep door de zomerfestivals. Ook het betaald voetbal lijkt daardoor het seizoen niet te kunnen afmaken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats