Transport Online - In Oostenrijk gaan de restaurants en cafés weer open

In Oostenrijk gaan de restaurants en cafés weer open

In Oostenrijk gaan de restaurants en cafés weer open
21-04-2020 17:08 | Coronavirus | auteur ANP/RTR/DPA

WENEN - Oostenrijk versoepelt zijn coronamaatregelen verder. In het Alpenland, dat snel op de verspreiding van het coronavirus reageerde en meteen op slot ging, mogen vanaf 15 mei de restaurants en cafés weer open. Ook kun je dan weer naar religieuze bijeenkomsten als je maar voldoende afstand houdt, kondigde regeringsleider Kurz aan.

Oostenrijk gaat sneller dan andere landen naar zoiets als het nieuwe normaal, aldus de bondskanselier. Hij sprak over "licht aan het einde van de tunnel", nu de ziekte in het land onder controle lijkt. De horeca moet wel elke avond om 23.00 uur sluiten. De medewerkers moeten een mondkapje dragen. Ook mag het niet te vol worden in de zaken.

Wenen versoepelde eerder al enkele beperkende maatregelen. Veel kleinere winkels, doe-het-zelfzaken en tuincentra mochten na een wekenlange sluiting de deuren weer openen. Begin mei gaan de scholen geleidelijk weer beginnen, net als de grotere winkels en kappers. Wel geldt de plicht mond- en neus te bedekken in bijvoorbeeld supermarkten en het openbaar vervoer.

Op dit moment is het aantal nieuwe infecties in Oostenrijk minder dan honderd per dag.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions