Clicky


Luchtmacht helpt opnieuw bij blussen brand Deurnese Peel

Luchtmacht helpt opnieuw bij blussen brand Deurnese Peel
21-04-2020 11:47 | Binnenland | auteur ANP

DEURNE - [update 17:30 uur] De luchtmacht helpt dinsdag weer bij het blussen van de grote brand in natuurgebied Deurnese Peel, die maandagmiddag uitbrak. Dinsdagochtend begon een helikopter met het blussen vanuit de lucht, later dinsdag vlogen vier helikopters van de luchtmacht met bluswater over de brandende Peel.

De helikopters kunnen in een keer 10.000 liter water uitstorten over de brandhaard. Inmiddels is volgens de brandweer meer dan 150 hectare land verwoest. De brandweer waarschuwt dat het vuur zich voortdurend verplaatst, mede door de harde wind. Bovendien veranderen de vuurtongen door de vlagerige wind voortdurend van richting, aldus de hulpdiensten.,

Het vuur is nog niet onder controle. Het veen- en moerasgebied is volgens de brandweer ontoegankelijk en dat maakt het blussen lastig.

Overlast

De gemeente Deurne waarschuwt voor rook- en geuroverlast in en rond Liessel en in de gemeenten Asten en Someren. Dat kan echter ook gelden voor andere plaatsen in de regio, aldus de gemeente.

Volgens de gemeente Deurne lopen woningen en bedrijven in de Peel geen gevaar door de brand. De gemeente roept mensen op weg te blijven van zandafgraving De Brink in Liessel waar de blushelikopters hun water halen. Wie zich niet aan de coronaregels houdt, riskeert bovendien een boete van 390 euro, waarschuwt de gemeente.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions