Transport Online - FNV wil hulp voor werkende ouders nu kinderen thuiszitten

FNV wil hulp voor werkende ouders nu kinderen thuiszitten

FNV wil hulp voor werkende ouders nu kinderen thuiszitten
21-04-2020 09:41 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Vakbond FNV wil dat er meer steun komt voor werkende ouders van wie de kinderen nu al vijf weken thuiszitten vanwege het nieuwe coronavirus. Op basis van een onderzoek van onderzoeksbureau Totta meldt FNV dat ongeveer de helft van de ouders het zwaar heeft om werken met het zorgen voor de kinderen te combineren.

Veel mensen zijn zeker 1 tot 2 uur per dag kwijt aan helpen met leren. Ouders die ook moeten werken halen die uren dan vaak in de avond of in het weekend in. Volgens FNV kan dat leiden tot overbelasting of een burn-out.

"In andere Europese landen is het sluiten van de scholen en kinderdagverblijven gepaard gegaan met het toekennen van extra verlof aan werknemers", meldt FNV in een verklaring. "Nederland heeft wat de combinatie van werk en zorgtaken nooit vooropgelopen en laat ook nu weer zien dat de zorg voor kinderen vooral als een privézaak wordt beschouwd", aldus bestuurslid van FNV Judy Hoffer. "Laat daar nu eens verandering in komen. Calamiteitenverlof en extra vrije dagen zijn in deze uitzonderlijke omstandigheden prima manieren om ouders tegemoet te komen, de overheid zou dit moeten faciliteren."

Premier Mark Rutte maakt dinsdag bekend of kinderen na de schoolvakantie weer naar school en de kinderopvang kunnen. Ook als dit wordt besloten, wil de vakbond dat de ouders worden geholpen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions