Transport Online - Experts: kinderen weer af en toe naar school en sport

Experts: kinderen weer af en toe naar school en sport

Experts: kinderen weer af en toe naar school en sport
20-04-2020 23:53 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Kinderen kunnen weer voorzichtig naar school en gaan sporten, vinden de deskundigen waarop het kabinet in de coronacrisis vaart. De horeca moet wel langer dichtblijven en evenementen als festivals moeten tot zeker 1 september verboden blijven, raden de experts volgens ingewijden aan.

Het kabinet zoekt naar manieren om de samenleving en de economie weer op gang te brengen. Daarvoor leunt het zwaar op het advies van het zogeheten Outbreak Management Team. Dinsdag beslist het kabinet over verlenging of versoepeling van de belangrijkste maatregelen.

Kinderen lijken het coronavirus minder snel op te lopen, minder ziek te worden en het virus minder snel over te dragen, oordeelde het OMT eerder al. Daarom vonden de virologen en andere medici in het adviescomité het van meet af aan al niet nodig de scholen te sluiten. Het kabinet deed dat medio maart toch, omdat leraren en ouders daarop aandrongen.

Nader onderzoek moest ondertussen uitwijzen of de scholen toch weer open konden, en dat lijkt de conclusies te bevestigen, ook al is het onderzoek nog niet af, aldus bronnen. Of het kabinet het advies van het OMT durft te volgen, is nog onzeker. Het kabinet wil voorkomen dat leerkrachten en ouders zich daartegen keren.

Kinderen en jongeren kunnen ook onder bepaalde voorwaarden weer gaan sporten, adviseert het OMT volgens Haagse ingewijden. Voor kinderen zouden minder strenge regels moeten gelden dan voor jongeren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions