Transport Online - Girteka Logistics: Er wordt niet gestaakt bij Girteka Logistics

Girteka Logistics: Er wordt niet gestaakt bij Girteka Logistics

Girteka Logistics: Er wordt niet gestaakt bij Girteka Logistics
20-04-2020 09:03 | Buitenland | auteur Redactie

LITOUWEN - Girteka Logistics zegt in een verklaring dat de coronacrisis, net als bij andere bedrijven, een enorme impact heeft op het transportbedrijf uit Litouwen. Dit omvat onder meer een forse daling van het aantal ritten. "Een groot deel van het Europese bedrijfsleven staat voor een nooit eerder geziene financiële crisis en dit heeft ook gevolgen voor Girteka Logistics", zegt het bedrijf.

"Onze belangrijkste focus is het behoud van werkplekken. Daarom nemen we kostenbesparende stappen, variërend van een vacaturestop tot het annuleren van projecten en uitgaven, en verminderen we ook de dagelijkse vergoedingen voor alle werknemers, inclusief onze chauffeurs."

"We verlagen de salarissen van onze chauffeurs niet, we hebben al geruime tijd hoge dagvergoedingen betaald, vanwege de huidige economische situatie hebben we een tijdelijke verlaging hierop aangekondigd", aldus Girteka.

"Deze tijdelijke verlaging van de dagvergoedingen leidde tot discussies tussen onze chauffeurs en verschillende media meldden nu dat onze chauffeurs staakten of een staking hebben aangekondigd, dit is en is tot dusver niet het geval geweest", benadrukt Girteka.

"We respecteren en begrijpen dat dit geen positief nieuws is voor onze chauffeurs maar een aantal van onze chauffeurs sprak ook begrip uit voor het feit dat we met deze en andere initiatieven ernaar streven om zoveel mogelijk werkplekken te behouden in een tijd waarin veel grote bedrijven aanzienlijke reducties doorvoeren in het aantal werknemers."

"We blijven nauw samenwerken met onze chauffeurs om ervoor te zorgen dat ze over de nodige informatie beschikken om de situatie te evalueren, en samen werken we aan het behoud van arbeidsplaatse en het voorkomen van stakingen. Wij hebben op dit moment geen tekenen van een staking of het stilzetten van vrachtwagens."

"Het wegvervoer is doorgaans een van de eersten die een economische crisis doormaken en ook de eersten die een herstel zien, daar kijken we met onze 18.000 collega's naar uit", besluit Kristian Kaas Mortensen van Girteka Logistics.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions