Transport Online - Grote zorgen over drukte in Limburgs Heuvelland

Grote zorgen over drukte in Limburgs Heuvelland

Grote zorgen over drukte in Limburgs Heuvelland
19-04-2020 15:09 | Binnenland | auteur ANP

MAASTRICHT - Het is zondag te druk in het Limburgse Heuvelland. Politie, marechaussee en andere handhavers zijn daarom begonnen met het uitdelen van boetes, liet een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid Limburg zondagmiddag weten. De boetes kunnen volgens de woordvoerder in de honderden euro's lopen.

Met name veel fietsers en automobilisten negeren de oproep om weg te blijven uit het Heuvelland. Vorig weekeinde was het heuvelland afgezet, maar de veiligheidsregio had gehoopt dat mensen hun gezonde verstand gebruiken en er ook zonder afzetting zouden wegblijven. "Helaas krijgen we alarmerende meldingen", zei de woordvoerder van de veiligheidsregio. "Het is er echt veel te druk. Het is zelfs zo erg dat bij sommige controleposten mensen gewoon doorrijden, en de verkeersregelaars negeren. Dat is echt niet de bedoeling. We zijn daarom begonnen met het uitdelen van boetes."

De veiligheidsregio roept mensen nogmaals dringend op weg te blijven uit het Heuvelland, tenzij er een dringende reden voor hun aanwezigheid is.

Het gaat in grote lijnen om het gebied ten zuiden van de A79, met de gemeenten Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Simpelveld, Vaals, Valkenburg aan de Geul en Voerendaal.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,644
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions