Clicky


 


Directeur laboratorium Wuhan ontkent link met coronavirus

Directeur laboratorium Wuhan ontkent link met coronavirus
19-04-2020 10:18 | Coronavirus | auteur ANP/AFP

WUHAN - De directeur van een laboratorium in Wuhan, de Chinese miljoenstad waar het coronavirus eind vorig jaar voor het eerst uitbrak, ontkent dat het virus uit zijn onderzoeksinstituut afkomstig is. In een interview met staatsmedia dat zaterdag is gepubliceerd, zei Yuan Zhiming dat "dit virus op geen enkele manier van ons afkomstig is. Dat is onmogelijk".

Zowel The Washington Post als Fox News haalde deze week anonieme bronnen aan die bezorgd waren dat het virus mogelijk per ongeluk uit de faciliteit afkomstig zou zijn. Een van de werknemers zou besmet zijn geraakt en het virus hebben overgedragen op inwoners van Wuhan. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei daarop dat er een "volledig onderzoek" gedaan wordt naar hoe het virus "in de wereld is gekomen".

Zhiming stelde dat de berichten van de Amerikaanse media "volledig gebaseerd waren op speculatie, zonder bewijs of kennis". Geen van zijn medewerkers zou besmet zijn met het coronavirus. Hij voegde toe dat "het hele instituut onderzoek doet op verschillende gebieden die verband houden met het coronavirus".

Chinese wetenschappers hebben steeds gezegd dat het virus waarschijnlijk van een dier op mensen is overgebracht op een markt waar wilde dieren werden verkocht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats