Transport Online - Dodental door coronavirus stijgt met 142 naar 3601

Dodental door coronavirus stijgt met 142 naar 3601

Dodental door coronavirus stijgt met 142 naar 3601
18-04-2020 14:45 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Het coronavirus heeft tot nu toe aan zeker 3601 mensen het leven gekost in Nederland. Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn 142 nieuwe meldingen binnengekomen over sterfgevallen van de diverse GGD'en.

Onder de gemelde overledenen is ook een jonge patiënt in de leeftijdscategorie 15 tot 19 jaar. Het betreft volgens het RIVM een meerderjarig persoon met "onderliggend lijden".

De cijfers geven niet het werkelijke aantal overledenen weer, omdat de registratie diverse beperkingen kent. Wanneer iemand overlijdt aan het coronavirus, wordt dat vaak pas een of meerdere dagen later doorgegeven. Mensen die aan Covid-19 overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken in de statistieken.

Nieuwe ziekenhuisopnames

Het RIVM meldt zaterdag verder 129 nieuwe ziekenhuisopnames. Daarmee wordt de dalende lijn voortgezet. Ook het aantal gemelde patiënten dat overlijdt neemt af, constateert het RIVM. Dat gaat echter minder snel dan de ziekenhuisopnames. "Dit komt waarschijnlijk doordat de tijd tussen besmetting en overlijden langer is dan de tijd tussen besmetting en ziekenhuisopname."

Het totaalaantal positief geteste personen op het coronavirus staat nu op 31.589, een stijging van 1140 ten opzichte van vrijdag.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,675
Diesel1,279

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions