Transport Online - Port of Antwerp test slimme armband om coronabesmettingen op de werkvloer te voorkomen

Port of Antwerp test slimme armband om coronabesmettingen op de werkvloer te voorkomen

Port of Antwerp test slimme armband om coronabesmettingen op de werkvloer te voorkomen
17-04-2020 10:10 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ANTWERPEN - Port of Antwerp en technologiebedrijf Rombit slaan de handen in elkaar om Covid-besmettingen op de werkvloer te voorkomen. Rombit ontwikkelde hiervoor de Romware Covid Radius, een digitale armband om social distancing en contact tracing te waarborgen. Port of Antwerp gaat als eerste aan de slag met de innovatieve armband.

Port of Antwerp test als eerste

Rombit heeft voor deze armband, de Romware Covid Radius, functionaliteiten toegevoegd aan haar bestaande veiligheidsarmband Romware ONE. Dit zal werkgevers helpen om de strenge voorschriften van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) na te leven, met respect voor de privacy van de werknemer. Bovendien onderschrijft het hiermee de oproep van de Vlaamse Overheid om digitale oplossingen te creëren die de samenleving door de coronacrisis kunnen loodsen. Port of Antwerp, dat recent een project opstartte met de veiligheidsarmband Romware ONE, gaat de Corona-functionaliteiten nu als eerste gebruiken.

Social distancing en contact tracing 

De nieuwe Covid-armband zet in de eerste plaats in op social distancing. Komen werknemers te dicht bij elkaar, dan krijgen ze een waarschuwingssignaal. Privacy staat hier voorop: de Covid Wearable stuurt op geen enkel ogenblik locatie- of andere gevoelige data door van de werknemer.

De armband laat ook contact tracing toe: is iemand besmet, dan kan een preventieadviseur of gemachtigd vertrouwenspersoon nagaan met welke collega’s hij of zij in contact geweest is, om meer besmettingen te voorkomen.

Jacques Vandermeiren, CEO Port of Antwerp: "Innovatie en digitale transformatie zijn cruciaal in tijden van crisis. Het is van essentieel belang dat de haven blijft draaien en dat onze medewerkers op een veilige manier kunnen werken. Daarom zien we veel waarde in deze oplossing en zal binnenkort een team van operationele medewerkers met de armband aan de slag gaan."

John Baekelmans, CEO Rombit: "De nieuwe 1,5 meter economie steunt op betrouwbare hulpmiddelen. We doen er daarom ook alles aan om de aangepaste veiligheidsarmband zo snel mogelijk in een grote oplage op de markt te kunnen brengen, zodat we kunnen bijdragen aan een veilige doorstart voor de economie. De internationale interesse is nu al enorm.”

Havenschepen Annick De Ridder: “Het is van fundamenteel belang dat onze economie zo snel mogelijk terug op volle toeren kan draaien en dat we inzetten op manieren om deze heropstart veilig te laten verlopen. Als haven van Antwerpen dragen we graag ons steentje bij door onze maatschappelijke rol op te nemen en te functioneren als proeftuin voor technologische innovatie.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions