Clicky

 Transportbranche wil hulp om zeelieden thuis te krijgen

Transportbranche wil hulp om zeelieden thuis te krijgen
15-04-2020 17:01 | Algemeen | auteur ANP

GENÈVE - Overheden wereldwijd moeten repatriëringsvluchten toestaan voor zeelieden die door de coronacrisis niet naar huis kunnen. Daartoe roepen de internationale brancheorganisaties voor de luchtvaart (IATA) en scheepvaart (ICS) gezamenlijk op.

Maandelijks moeten ongeveer 100.000 bemanningsleden van koopvaardijschepen worden afgelost, vaak na maandenlange diensten op zee. Door de coronacrisis ligt dat evenwel al weken stil. Het welzijn van zeevarenden en de veiligheid op schepen zijn daardoor in het geding, aldus de belangenorganisaties.

ICS-topman Guy Platten vraagt om aandacht voor de "onbezongen helden" die meehelpen de wereldhandel en het transport van onder meer vitale medische goederen op gang te houden. "Wij werken samen met luchtvaartmaatschappijen om met oplossingen te komen."

Zo zouden overheden luchthavens kunnen aanwijzen waar zeelieden gebruik van kunnen maken als zij van of naar hun schip reizen. Ter plaatse zouden de geldende gezondheids- en immigratieprotocollen moeten worden aangepast, aldus IATA-baas Alexandre de Juniac.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions