Transport Online - Vakbonden maken zich zorgen over weer opstarten van openbaar vervoer

Vakbonden maken zich zorgen over weer opstarten van openbaar vervoer

Vakbonden maken zich zorgen over weer opstarten van openbaar vervoer
15-04-2020 14:01 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Vakbonden in het openbaar vervoer maken zich grote zorgen over het weer op grotere schaal opstarten van de dienstregeling. “We krijgen veel bezorgde vragen van werknemers hierover en willen als vakbonden nadrukkelijk ook worden betrokken bij het nadenken over oplossingen”, schrijven de gezamenlijke vakbonden in een brief aan OV-NL, de koepel van Nederlandse vervoersmaatschappijen.

In de brief spreken de bonden hun zorgen uit, dat werkgevers zich zónder overleg met de vakbonden op de nieuwe situatie voorbereiden.

Samen

De vakbonden krijgen veel signalen van werknemers die zich zorgen maken over hun gezondheid en hun veiligheid - én die van de reizigers - als de maatregelen binnenkort worden versoepeld en het aantal reizigers weer toeneemt. Grote vraag is hoe die versoepeling op een verantwoorde manier kan plaatsvinden in treinen, bussen, trams en metro’s, die er juist op zijn ingesteld om grote aantallen reizigers te vervoeren. “Het is logisch en verstandig dat werkgevers in het openbaar vervoer zich op die nabije toekomst voorbereiden. Maar doe dat dan wel samen met ons”, schrijven de gezamenlijke bonden in hun brief.

Draagvlak

Volgens de bonden is het – ook voor het draagvlak – belangrijk dat werknemers zelf kunnen meedenken over mogelijke oplossingen. “Wij hebben hetzelfde belang en we zijn ervan overtuigd dat het ook tot beter gedragen resultaten leidt.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions