Transport Online - Drie verdachten viervoudige moord Enschede op vrije voeten

Drie verdachten viervoudige moord Enschede op vrije voeten

Drie verdachten viervoudige moord Enschede op vrije voeten
15-04-2020 12:00 | Binnenland | auteur Redactie

ALMELO - Twee mannen en een vrouw die verdacht worden van betrokkenheid bij de viervoudige moord in Enschede mogen hun proces in vrijheid afwachten. Dat besliste de rechtbank Overijssel woensdag tijdens een pro-formazitting. De drie mannelijke hoofdverdachten blijven in voorlopige hechtenis, zo oordeelde rechtbank tijdens de pro-formazitting op dinsdag 14 april.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de drie mannelijke verdachten er van dat zij de vier slachtoffers in Enschede hebben gedood op 13 november 2018. In hun strafzaken is een volgende pro-formazitting gepland op 3 juli. De rechtbank houdt de zaken van de op vrije voeten gekomen medeverdachten voor onbepaalde tijd aan. Het OM verdenkt hen onder andere van medeplichtigheid bij de moord, door een rol te spelen bij het leveren van de wapens.

De rechtbank streeft er met partijen naar om dit najaar de strafzaak tegen de zes verdachten inhoudelijk te kunnen behandelen. Daarbij moet rekening gehouden worden met ieders agenda en het zittingsrooster van de rechtbank.

Oorspronkelijk zou de inhoudelijke behandeling starten op dinsdag 14 april. In verband met de maatregelen tegen het coronavirus en na het inwinnen van de standpunten van alle partijen besloot de rechtbank dat dit niet door kon gaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions