Clicky

 
Transport Online - Duidelijkheid over hervatten reguliere zorg na coronacrisis

Duidelijkheid over hervatten reguliere zorg na coronacrisis

Duidelijkheid over hervatten reguliere zorg na coronacrisis
15-04-2020 09:50 | Gezondheid | auteur ANP

ROTTERDAM - Het aantal coronapatiënten dat op de intensive care (ic) ligt, daalt steeds verder. Dat betekent dat ziekenhuizen langzaamaan kunnen nadenken over andere taken, zoals het uitvoeren van uitgestelde operaties en het behandelen van mensen die de afgelopen weken wegbleven uit ziekenhuizen. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maakt woensdag bekend hoe de hervatting van de reguliere zorg eruit gaat zien.

Eind februari werd het nieuwe coronavirus voor het eerst vastgesteld in Nederland. Daarna steeg het aantal besmettingen, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal sterfgevallen snel. Ook het aantal patiënten dat op een intensivecareafdeling belandde, nam fors toe. Daarom werden alle ic's uitgebreid. Sinds een tijdje heeft Nederland 2400 intensivecarebedden beschikbaar, waarvan 1900 voor coronapatiënten.

Een week geleden, op dinsdag 7 april, lagen er 1424 Nederlandse coronapatiënten op de intensive care. Dat was de piek tot nu toe. Daarna bleef het aantal ic-patiënten even schommelen rond de 1400. Rond Pasen begon de daling. Op dinsdag telde Nederland 1303 coronapatiënten op de ic, 35 minder dan op maandag en 88 minder dan op zaterdag. Het LCPS verwacht dat de daling doorzet, waardoor ziekenhuizen ruimte krijgen voor de omschakeling.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats