Transport Online - Verenigde Staten stoppen financiering WHO

Verenigde Staten stoppen financiering WHO

Verenigde Staten stoppen financiering WHO
15-04-2020 09:02 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - De Verenigde Staten zetten voorlopig de financiering van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stop vanwege de manier waarop die organisatie de coronapandemie aanpakt. Dat zei president Donald Trump dinsdag (lokale tijd) op een persconferentie in het Witte Huis.

Volgens Trump heeft de WHO de ernst van de uitbraak van het virus in China verdoezeld. Het longvirus dook daar in december voor het eerst op in de stad Wuhan. "De uitbraak had ingeperkt kunnen worden bij de bron met zeer weinig doden", zei de president. "Zoveel doden zijn veroorzaakt door hun fouten."

De VN-organisatie heeft "gefaald in haar basisplicht" en moet "verantwoordelijk worden gehouden", stelde Trump. De Amerikaanse bijdrage aan de WHO wordt volgens de president opgeschort in afwachting van een evaluatie van het WHO-optreden in de coronapandemie. De VS zijn de grootste financier van de WHO, vorig jaar droeg het land circa 400 miljoen dollar bij.

Trump dreigde eerder al de geldkraan dicht te draaien. Vorige week verweet hij de gezondheidsorganisatie erg op de hand van China te zijn. De WHO was volgens de president te mild over de inspanningen van China om het virus aan het begin van de uitbraak in bedwang te houden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions