Clicky

 Boeing verloor 150 orders voor 737 MAX in maart

Boeing verloor 150 orders voor 737 MAX in maart
14-04-2020 20:37 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

CHICAGO - Vliegtuigbouwer Boeing is vorige maand 150 orders voor vliegtuigen van het type 737 MAX kwijtgeraakt. Luchtvaartmaatschappijen zagen door de coronacrisis een groot deel van hun inkomsten wegvallen en trappen daarom op de rem voor vervanging en uitbreiding van hun vloot.

Vliegtuigleasemaatschappij Avolon was goed voor de helft van de geschrapte bestellingen en had die ook al eerder bekendgemaakt. De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Gol verkleinde daarnaast een eerdere bestelling met 34 vliegtuigen en Smartwings Slovakia wilde vijf kisten minder hebben. Niet nader benoemde klanten waren nog eens goed voor 35 vliegtuigen die Boeing niet meer hoeft te leveren.

De 737 MAX staat al ruim een jaar aan de grond na twee dodelijke ongelukken. Boeing mikt er nog altijd op om de toestellen nog deze zomer weer goedgekeurd te krijgen om weer te vliegen. Luchtvaartmaatschappijen die eerder veel geld staken in de aankopen van de zogeheten narrowbody vliegtuigen met een gangpad, zien daar nu echter van af omdat hun omzet opdroogt en het nog niet duidelijk is wanneer de markt zich zal herstellen.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions