Transport Online - Minder passagiers en minder vracht op Heathrow in maart

Minder passagiers en minder vracht op Heathrow in maart

Minder passagiers en minder vracht op Heathrow in maart
14-04-2020 09:35 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De Londense luchthaven Heathrow heeft in maart ruim de helft minder passagiers over de vloer gehad dan in dezelfde periode vorig jaar. Veel van de circa 3 miljoen reizigers waren terugkeerders. Het andere vliegverkeer ligt vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus al weken vrijwel stil.

Heathrow verwacht vanaf deze maand vol te worden getroffen door de coronacrisis. De vraag naar vliegreizen ligt naar schatting 90 procent lager dan een jaar eerder, reden voor de drukste luchthaven van Europa om sinds 6 april nog maar één start- en landingsbaan te gebruiken.

Om de kosten verder te drukken en op de langere termijn banen veilig te stellen houdt Heathrow voorlopig maar twee van de vijf terminals open. De beschikbare capaciteit wordt in de eerste plaats benut voor vrachtvluchten die medicijnen en medische hulpmiddelen komen brengen.

Waar Heathrow normaal gemiddeld 47 vluchten met uitsluitend vracht per week afhandelt, kwamen er op de drukste dag tot dusver 38 van zulke vluchten binnen. Desondanks daalde het vrachtvolume met bijna een derde. Doorgaans wordt 95 procent van de goederen vervoerd in het ruim van passagierstoestellen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions